INSTAGRAM’DA ARŞİVLENEN FOTOĞRAFLAR NASIL GERİ ALINIR? -2018-

No Comments

INSTAGRAM’DA ARŞİVLENEN FOTOĞRAFLAR NASIL GERİ ALINIR? -2018-

Instagram fotoğraf video paylaşmanızı sağlayan bir sosyal platformdur. Kişiler çekilmiş oldukları fotoğrafları sürekli bir yerde saklamak, arkadaşlarıyla paylaşmak, bu fotoğrafları ölümsüz hale getirmek için Instagram’da paylaşım yaparlar. Instagram profilinizde paylaştığınız fotoğraf ve videolar siz silmediğiniz sürece Instagram profilinizde durmaktadır.

Çok geçmiş tarihlerde bile paylaştığınız fotoğraflarımız sürekli Instagram hesabınız sizin hem de arkadaşlarınızın görmesine imkan sağlamaktadır.

Instagram’da Fotoğraf Arşivlenmesi Nasıl Yapılır?

Instagram’da fotoğraf paylaşabildiğiniz gibi paylaşmış olduğunuz fotoğrafları arşivleyebilirsiniz. Arşivlemiş olduğunuz fotoğraflarınız sadece sizlerin görebileceği hale gelir. Fotoğraf arşivlenmesi yaptıktan sonra profilinizde bulunan fotoğrafınız görünür olmaktan çıkar. Arşivleme kısmına geçen fotoğraf arkadaşlarınız tarafından artık görülemez. Fotoğraf arşivlemesi ile fotoğrafınızı daha sonra kullanabilir ve bu özellikle fotoğrafınızı saklayabilirsiniz. Fotoğraf arşivlemesinde fotoğraflarınız silinmeden saklanır. Yani bazı insanlar arşivleme de fotoğrafların silineceğini düşünse de istediğiniz anda fotoğrafınızı geri yükleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde Instagram kullanıcılarına şuan gözükmesini istemediği fotoğrafı tekrar daha sonra paylaşma ve insanları görmesini sağlama imkanı sunar.

Sizden de profilinizde yer alan fotoğrafı arşivlemek istediğinizde ilk önce fotoğrafı açmanız gerekir. Fotoğrafı açtığınızda karşınıza fotoğrafın sağ üst köşesinde üç nokta halinde bir yer görünecektir. Gördüğünüz bu üç noktaya tıkladığınızda karşınıza bir takım seçenekler çıkar. Bu seçenekler arasında arşivle bulunmaktadır. Arşivle seçeneğini seçtiğiniz de fotoğrafınız profilnizden kaldırılarak arşiv fotoğraflarının arasına yerleştirilir. Birkaç saniyenizi alacak bu işlem sayesinde sizlerde kolaylıkla fotoğrafınızı arşivleyebilirsiniz.

Arşivlemek İstediğiniz Fotoğraflar Nerede Bulunur?

Instagram’da yer alan fotoğrafınızı arşiv dedikten sonra pek çok kişi fotoğrafın nerede saklandığını merak etmektedir. Çünkü insanlar belirli bir süre sonra aşiretlenen fotoğrafı tekrar kullanmak isteyebilirler. Bu nedenle arşivlenen fotoğrafların yerini bilmek gerekir. Arşivlenen fotoğraflar oldukça kolay bir yerdedir veya istediğiniz zaman bu fotoğrafları buradan alarak kullanabilirsiniz.

Arşivlenen fotoğraflarınıza erişim yapmak için Instagram hesabınıza girmiş olmanız gereklidir. Instagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra arşivden fotoğraflarınızı profilinizden bulabilirsiniz. Profil sayfanızı açtıktan sonra sayfanın sağ üst köşesinde üzerinde ok bulunan 1 saat simgesini göreceksiniz. Bu simgeye tıkladığınızda karşınıza arşivlediğiniz fotoğraflarınız çıkacaktır.

Karşınıza çıkan arşiv fotoğraflarını tekrar kullanma imkanıInstagram tarafından bu sayfada sizlere sunulmaktadır. Eğer fotoğrafı tekrar kullanmak istemiyorsanız ve arşivden de kaldırmak istiyorsanız fotoğrafa tıkladıktan sonra silme seçeneğini seçerek fotoğrafı tamamen Instagram’dan kaldırabilirsiniz.

Instagram hesabı fotoğraflarını saklama, silme ve paylaşma konusunda pek çok seçeneği sizlere sunarak fotoğraf paylaşımı konusunda daha çok yardımcı olmaya çalışmaktadır.

Instagram’da Arşivleme Yaptığınız Fotoğrafları Geri Alma Nasıl Olur?

Instagram’da daha önceden arşivlediğiniz fotoğrafı tekrar paylaşma imkanınız bulunmaktadır. Bu işlem oldukça basit bir işlemdir ve birkaç saniye içerisinde kolaylıkla sizlerde yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken arşivlenen fotoğrafları nerede bulacağınızı bilmek ve daha sonra bulduğunuz fotoğrafları paylaşmak olacaktır. Instagram arşiv fotoğraflarına tekrar paylaşmak oldukça kolay bir işlemdir. Instagram arşiv fotoğraflarınızı paylaşmak istiyorsanız öncelikle Instagram hesabınıza giriş yaparak profil sayfanıza geliniz. Profil sayfanızın sağ üst köşesinde bulunan üzerinde ok ve saat bulunan simgeye tıklayarak arşivli fotoğrafların olduğu sayfayı açabilirsiniz.

Arşivlerinden fotoğrafların olduğu sayfada daha önceden saklamak istediğiniz fotoğraflar yer almaktadır. Bu fotoğraflar arasından geri getirmek istediğiniz fotoğrafı seçerek fotoğrafı açın. Fotoğrafın sağ üst köşesinde üç nokta halinde bir simge bulunmaktadır. Bu simgeye tıklayarak karşınıza bir takım seçenekler çıkartabilirsiniz. Bu Seçenekler arasında profilde gösterme ve silme seçenekleri bulunmaktadır. Profilde gösterme seçeneğini seçerek fotoğrafınızı tekrar paylaşıp geri alabilirsiniz.

 

Twitterhizmetim

Twitterhizmetim.com ile başarılı sosyalmedya hizmetlerine kavuşacaksınız

Trendtopic Olun

Paranızla trendtopic olmak istiyorsanız tam doğru noktadasınız. Hemen bizimle iletisime geçin !

E-Bültenimize Abone Olun!

Diğer Blog Yazılarımız

Tümünü Görüntüle